Hírek

Képviselő-testületi ülés 2015. november 26.

A képviselő-testület soros ülését Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 44. §-a  alapján 2015. november 26-án csütörtökön 18.00-órai kezdettel összehívom.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácskozó
Novaj, II. Rákóczi Ferenc u 3.

Napirendi pontok:

A helyi adókról szóló rendelet

Előterjesztő: dr. Fodor Ferenc aljegyző
Előkészítő: dr. Fodor Ferenc aljegyző (tovább…)

Energiahatékony mri készülék beszerzése a markhot ferenc kóházban

A Markhot Ferenc Kórház újabb sikeres pályázatot nyert a KEOP-5.6.0/E/15 azonosító számú, „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című konstrukcióra, 2015 augusztusában benyújtott pályázatával. A projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett, 480.536.250 Ft Európai Uniós támogatással valósul meg a Magyar Állam társfinanszírozása mellett, melynek keretében energia-hatékony MR készülék vásárlására kerül sor. 

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet fontos küldetésének tartja a szakrendelések, betegellátás korszerűsítését, azok folyamatos minőségi javítását. Ennek érdekében számos beruházást hajtott már végre és szándékozik megvalósítani a jövőben is a Kórház. A 2015 augusztusában benyújtott, majd támogatásra ítélt „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzése a Markhot Ferenc Kórházban” című projekt egy új MR (mágneses rezonanciás) készülék megvásárlását teszi lehetővé, mellyel lecserélésre kerül a kórház jelenleg használatos régi, nem energia hatékony Siemens Magnetom Symphony MR készüléke. A készülék a Kórház I. számú telephelyén, az Eger, Markhot F. u. 1-3. szám alatt található rendelőintézetbe kerül elhelyezésre. (tovább…)

Betegek, hozzátartozók jelölhetik orvosaikat, gyógyító csoportokat

ASTELLAS-DÍJ – AZ ÉV ORVOSA 2015 PÁLYÁZAT

AZ ÉV ORVOSA 2015 PÁLYÁZATRA ismét lehet jelöltet állítani, orvost  és osztályt vagy gyógyító csoportot egyaránt.

 

Az év orvosa pályázat nyertes orvosa az Astellas-Közönségdíjat, a legjobbnak bizonyuló csoport pedig a De Châtel Rudolf – Emlékdíjat veheti majd át.

Orvost, illetve csoportot bármely magánszemély jelölhet, aki saját vagy közeli hozzátartozója kezelésének, gyógyulásának történetét minimum fél, maximum 2 oldal terjedelemben megírja, és közvetlenül a pályázati weboldalon keresztül – http://evorvosa.astellasdij.hu/ -, vagy e-mailen, az evorvosa@astellasdij.hu  címre beküldi.

Határidő: 2016. február 14. 24 óra.
Jelölési feltételek:

- a jelölt orvos legalább 5 éve folyamatos praxissal rendelkezzen, a hazai állami egészségügyi ellátás valamely területén.
– a pályázat a 2015-ös év során megtapasztalt, a betegek által is elismert különleges emberi és szakmai teljesítmények elismerését célozza
–  A jelölés során meg kell adni a következő adatokat:
– a beküldő pontos neve, telefonos és e-mail elérhetősége
– a jelölt orvos vagy osztály, csoport pontos neve, titulusa, munkahelyének neve, postacíme, munkahelyi telefonszáma, e-mail elérhetősége. Csoport, osztály esetében a vezető neve, elérhetősége

Bővebb információk: http://evorvosa.astellasdij.hu

Lezárják a kórház Minaretnél lévő kapuját

Az építési munkálatok  és a bontási törmelék szállítása miatt lezárja a kórház a Minaretnél lévő kaput 2015. november 9-től. Gépkocsival változatlanul nem lehet bejutni az udvarra.

Gyalogosan a következő bejáratokat használhatják a betegek és a hozzátartozók:

Knézich Károly utcai rámpás bejárat:

Fekvőbeteg osztályok: Belgyógyászat II., Hematológia, Fül-Orr-Gégészeti osztály, Központi Aneszteziológiai és Intenzív osztály, Neurológiai osztály, Onkológiai osztály, Ortopédia, Traumatológia, Sebészeti – Érsebészeti osztály, Szemészeti osztály, Szülészeti-Nőgyógyászati osztály, Urológiai osztály, Gyermek osztály, VIP részleg, Patológiai osztály és a Gránátalma Patika. Innen a CT-MR-be lehet eljutni a Radiológiai osztály folyosóján át.  (tovább…)

Ülésezett a képviselő testület

2015. október 29-én (csütörtök) tartotta meg soros ülését a képviselő testület. A napirend szerint beszámolt 2015. évi tevékenységéről a Polgárőrség, a Novaji Faluvédő Egyesület, és a Novaji Asszonykórus. A testület a beszámolókat egyhangúlag elfogadta, megköszönve minden egyesület a köz érdekében végzett munkáját.

Érdeklődés esetén a beszámolók a hivatalban rendelkezésre állnak, illetve a itt megtalálhatók.

Megtárgyalásra került a helyi adók típusának és mértékének felülvizsgálata, mellyel kapcsolatban a testület úgy határozott, hogy a 2016-os év vonatkozásában nem kíván újabb adófajtát kivetni, és a meglévő adók mértékét sem emelni. (tovább…)