CSSP-E-NEPZENE-2019-0138 pályázat

Novaj településen 1970 óta működik népdalkör. A település méretéből, gazdasági adottságaiból adódóan az önkormányzat kulturális célra fordítható költségvetési kerete nagyon korlátozott. Az 50 éve folyamatosan, magas színvonalon működő asszonykórus jubileumi ünnepsége nem is lett volna megvalósítható enélkül a pályázat nélkül. A település közterületeit, ingatlanait, eszközeit ingyenesen tudjuk igénybe venni az önkormányzattal meglévő jó kapcsolat és együttműködési megállapodás alapján. A szervezési munkában is együtt tudtunk működni, a hivatal dolgozóinak segítségére is tudtunk támaszkodni. A pályázati forrás egy részét a fellépők tiszteletdíjaira fordítottuk.

A másik nagyon fontos célunk ezzel a pályázati forrással annak a tiszteletdíjnak a megszerzése, amit eddig az önkormányzat finanszírozott. A kórus művészeti vezetőjének a falu költségvetése eddig tudta fedezni az oktatói tiszteletdíját, de a választások után máshogyan döntött a felálló új testület. Később, a járványkezelés miatt történt önkormányzati forráskurtítások miatt ez objektíve is lehetetlenné vált volna. A méltatlan helyzetben mi tudtuk finanszírozni a kórusvezető munkáját.

A harmadik célkitűzésünk volt, hogy a novaji iskola maroknyi maradék gyermekét valamilyen módon a település hagyományaihoz kössük, egyúttal olyan lehetőséget tudjunk biztosítani ezeknek a gyerekeknek, amit más iskolában nem kapnak meg. Citera tanfolyamot indítottunk, amit az iskolai énekórákon, tanítási időben valósítottunk meg. Az egyesület finanszírozta a zenetanítás költségét, valamint citerákat vásároltunk, hogy minden gyermek tudjon gyakorolni.

Ez az oldal cookie-k használatával gondoskodik a személyre szabott, teljes körű élményről! Értem Részletek