Felhívás

Tisztelt Novaji Polgárok! Tisztelt szépkorú honfitársaim!

Levelem Önökhöz megelőző és tájékoztató jellegű, annak érdekében, hogy sikerüljön továbbra is fenntartani községünkben is a tűnetmentes állapotot.

Mossunk kezet minél gyakrabban, köhögésnél tegyünk a szájunk elé zsebkendőt majd azt dobjuk is ki, kerüljük a kézfogást, a puszit és az ölelést, ha nem otthon tartózkodunk ne nyúljunk az arcunkhoz, szemünkbe vagy a szájunkba.

A szülőket pedig arra kérem, hogy gyermekeik most szünet elrendelése alatt ne járjanak össze, szigorúban otthon tartózkodjanak!

Idősebb honfitársaimat is megkérném, mivel Önök a veszélynek legjobban kitett korosztály, szintén maradjanak otthonukban, ha van hozzátartozójuk vagy fiatal szomszédjuk, utcabelijük vásároljon be, váltsa ki gyógyszerüket, fizesse be csekküket Önök helyett.

Akinek nincs, azt kérem jelezze, és a házi betegápolók segítenek ennek lebonyolításában!

Ha tehetik gyermekeikről a szülők gondoskodjanak, ne a nagyszülők, mert a gyermekek akár lábon is kihordhatják a vírust, de átadhatják nagyszüleiknek, és az sajnos halálos kimenetelű is lehet! Ő értük van az intézkedés, nem pedig ellenük!

Nyomatékosan kérek minden novaji lakost, tartsuk be háziorvosaink utasítását, idézem:

Mindenki kerülje el az egészségügyi intézményeket, háziorvosi rendelőket, annak érdekében, hogy ezek a létfontosságú helyek, ne váljanak járványügyi gócpontokká!

 

Aki, ne adj isten tűneteket észlel magán az telefonon vagy internet adta lehetőség által értesítse, a megadott elérhetőségeket!

Tartsuk be Dr. Sereg Dóra doktornő és Fábián Barbara utasításait, vigyázzunk az ő egészségükre, mert ha lebetegednek, nem lesz más, aki tudná őket helyettesíteni!!!      Továbbá ne legyenek a rendelő zárt terében!!

 

Szeretném megköszönni azon honfitársaimnak a segítségét, akik felajánlották, hogy önkéntes alapon segítenek bevásárolni, gyógyszert kiváltani időskorú polgártársainknak!

Az önkormányzat továbbra is folytatja a házibeteg ellátást, de munkatársaim védelmében, csak a gyógyszerkiváltást és ételkihordást tudjuk biztosítani. Aki megteheti munkájából kifolyólag maradjon otthon, gondoljunk bele az orvosok, mentősök, egészségügyi és kereskedelmi dolgozók helyzetébe, mert ők ezt sajnos nem tehetik meg. Most ennek van itt az ideje, és csak így lassíthatjuk a vírus terjedését!

Köszönöm szépen orvosaink, egészségügyi dolgozóink, és minden olyan honfitársam fáradhatatlan, önzetlen és tiszteletreméltó munkáját, akik értünk, családjainkért dolgoznak nap mint nap ebben a helyzetben is!

 

Elérhetőség: +36/36/789-061; e-mail: novajph@novaj.hu

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel: Demkó Gábor s.k.

Ez az oldal cookie-k használatával gondoskodik a személyre szabott, teljes körű élményről! Értem Részletek