Polgármesteri bemutatkozás

Dr. Darvainé Dr. Kádár Katalin

   1970-ben születtem, Gyöngyöshalászon nőttem fel, ott jártam általános iskolába. A gimnáziumot Gyöngyösön végeztem, majd a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szereztem általános orvosi diplomát 1994-ben. Férjem családja közelében, az egri kórházban helyezkedtünk el mindketten, de néhány hónap múlva megszületett első gyermekünk, majd sorban a további három, így én a közel 20 évet a családom gondozásával töltöttem. Mind a négy gyermekem Novajon járt óvodába, iskolába, kötelességemnek érzem harcolni az intézmények megmaradásáért!

   1997-ben két gyerekes ifjú házasokként kerültünk Novajra, ahol nagyon hamar befogadott a közösség, az óvodai rendezvényeken összebarátkoztunk a hasonló korú gyerekeket nevelő családokkal. Összetartó, jó kedélyű, dolgos embereket ismertünk meg, akik közé öröm volt tartozni. Az évek során egyre több társadalmi megbízatással tiszteltek meg a falubeliek, voltam évekig az óvodai Szülői Munkaközösség vezetője, 2007 óta pedig az iskolai SZMK elnöke vagyok.

   A falu rendezvényein, a közös társadalmi munkákban, a Zöld Szív mozgalomban aktívan részt vettem. Bekapcsolódtam a Faluvédő Klub, majd később Faluvédő Egyesület munkájába, néhány évig vezetőségi tagként segítettem a faluszépítés-hagyományőrzés ügyét. A Hegyközségben is szerepet vállaltam, a jelölő bizottságban dolgozom.

   2005 óta az Asszonykórus tagja vagyok. 2010-ben Novaji Hagyományőrző Egyesület néven megújítottuk a kórust, számos új tag csatlakozott . Az új összetételű énekkar az eltelt 5-6 évben újra elnyerte a legmagasabb országos, sőt Kárpát-medencei díjakat, erős szakmai zsűrik elismeréseit. Minden fellépésünkkel Novaj hírét visszük az országban és a határon túl. Az egyesület elnökeként sok hasznos tapasztalatot szereztem a csapatépítésben, a rendezvényszervezésben, az egymással és a többi civil szervezettel való együttműködésben. A kórusbeli munkám révén sok idős embert ismertem és szerettem meg, mindig igyekeztem az ő fejükkel gondolkozni, a tapasztalataikat felhasználni a közösség fejlesztésére. 2013-ban létrehoztunk egy állandó kiállítást a könyvtárban az „Asszonykórus története” címmel.

   Polgármesterként szeretném azt a sok szeretetet és bizalmat megszolgálni, amit ettől a falutól kaptam. Azt a szellemet kell erősíteni, amely befogad, amely érzékenyen reagál az emberek igényeire. Olyan települést építeni, amely egyaránt otthona az idősnek és fiatalnak, ahol öröm élni, öröm részt venni a közös tevékenységekben, ahol fejlődés, rend és tisztaság fogadja az idelátogatót, hogy megtapasztalja a novajiak nagyvonalú vendégszeretetét.

   Amely település nem használja ki az összes lehetőséget, menthetetlenül lemarad, elvész. A falunak fejlődnie kell! A sok-sok év alatt kiépített kapcsolatainkat felhasználva ezt a fejlődést fogom szolgálni. Határozottan és igazságosan.

    A feladat súlyát átérzem, de erősen hiszem, mert megtapasztaltam, hogy egy jó szóval sokszor többre haladunk, mint gondolnánk. Újra meg kell tanulnunk nyíltan beszélni egymással, mert csak EGYÜTT lehet cselekedni!

Ez az oldal cookie-k használatával gondoskodik a személyre szabott, teljes körű élményről! Értem Részletek