Remélésről

Tisztelt Novajiak, Kedves Barátaink!

2017. február 25-én nagy sikerrel rendeztük meg a Remélést és Farsangvégi Hagyományok Napját. Évről-évre nő az érdeklődés a programunk iránt, a nap során folyamatosan mozgásban tudtuk tartani a vendégeinket, akik élményekkel gazdagodva térhettek haza. Sikere volt a falutörténeti túrának, a pincelátogatásnak, jó forgalmat bonyolítottak a szabadtéri serpenyők, sok adag fogyott a disznótoros ételekből, fánkból, forralt borból.

Kiemelt figyelem irányult ránk a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékre kerülés miatt. Megtisztelték rendezvényünket a jegyzéken szereplő közösségek közül a Matyó Népművészeti Egyesület képviselői, a mohácsi busók képviselői és Bimbó Zoltán tanár úr, aki egri fertálymesterként szolgált, vagyis 4 örökség ünnepelt együtt. Rendezvényünket méltató szavakkal dicsérte az UNESCO Nemzeti Bizottság Igazgató asszonya, Dr. Csonka-Takács Eszter, aki személyesen vett részt minden mozzanatban már szombat kora reggeltől. Dokumentumfilmet forgattak minden helyszínen, s a vasárnapi távozásakor még külön kiemelte azt a példátlan összefogást, azt az egy szívvel-lélekkel munkálkodást, amit átélt Novajon. Biztosított róla, hogy nemzetközi kitekintéssel rendelkezve sem találni ehhez hasonló, szervesen megélt hagyományt, mint a miénk és szeretettel gratulált nekünk.

A közös tevékenykedés öröme és a faluért való tenni akarás hajt mindannyiunkat, szeretnénk azonban ezen levél formájában kifejezni köszönetünket minden segítő forintért, támogatásért és tevőleges munkáért Novaj Község Önkormányzata és a Novaj Faluvédő Egyesület nevében.

Amennyiben lehetősége, lehetőségük engedi, jövőre is kérjük farsangoljunk együtt, űzzük el a telet olyan sikeresen, ahogyan ez az idén sikerült!

Novaj, 2017. március 10.

Köszönettel:

Dr. Darvainé Dr. Kádár Katalin                                                                   Fórizs Tibor

           polgármester s.k.                                                                                   elnök s.k.

Ez az oldal cookie-k használatával gondoskodik a személyre szabott, teljes körű élményről! Értem Részletek