Novaj Faluvédő Egyesület

Múlt, jelen, jövő…

1992-ben, 14 taggal kezdte meg működését Novajon, a Faluvédő Klub. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMegalakulásunk legfőbb célja az volt, hogy ápoljuk a község közösségi és környezeti hagyományait, valamint segítsük az önkormányzat munkáját. A klub vezetői, Nagy Sándor, Fórizs Tibor, Őszi Vencelné és Kormos János voltak.

  • Jelenlegi elnök: Fórizs Tibor
  • Elnökhelyettes: Uj Lászlóné
  • Gazdasági vezető: Pócs János

Az egyesület jelenlegi lészáma  30 fő, tagjai minden hónap első keddjén találkoznak.

Egyesület elnökének elérhetősége:OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fórizs Tibor
3327, Novaj Mátyás út 67.
Telefon: 06-36/789-363
E-mail: forizs54@freemail.hu

2002. május 27-étől egyesületként működünk. Hivatalos nevünk Novaj Faluvédő Egyesület lett. Az egyesület létszáma 30 fő. Egyesületünknek olyan emberek a tagjai, akik önként ajánlották fel segítségüket a falu érdekében. Különféle szabadidős tevékenységeket szervezünk a tagoknak és azok családtagjainak, mint például színházlátogatás, farsang, kirándulások belföldre és Erdélybe, ahol nagyon szoros testvérkapcsolatot létesítettünk Székelylengyelfalvával.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA falu fennállásának 730. évfordulójára emléktáblát avattunk, 2005-ben.Az önkormányzat minden rendezvényét a segítségünkkel támogatjuk. Részt veszünk a falu szépítésében (pl.: virágosítás, festés, szemétszedés). Külön értékeljük a falu lakóházainak rendezettségét, virágosítását, amit a „Tiszta udvar, rendes ház” táblával az önkormányzat jutalmaz. Számunkra nagyon fontos a jó kapcsolat az önkormányzattal.

Az egyesület tagjai minden hónap első keddjén találkoznak a Faluházban azért, hogy megbeszéljék aktuális ügyeiket és teendőiket. Mi működtetjük a Faluház tisztaszobáját,melynek berendezési tárgyait az egyesület tagjai gyűjtöttek össze, tettettek rendbe és gondoznak. A gobelin szakkört az egyesület szervezésében, de nem csak egyesületi tagok részére működtetjük, ahol az ügyes kezek munkáit minden évben egy kiállítással koronázzuk meg.

Pályázatokból és tagdíjakból tartjuk fent magunkat. Jövőbeni terveink közé tartozik, hogy falunkat és környezetünket még szebbé és látványosabbá tegyük. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a fiatalokat is megnyertük a tevékenységeinkhez, így reméljük az utókornak is sikerül megőrizni a múltunk és jelenünk emlékeit, munkáit.

 

 

 

 

 

Alapszabály

Éves Program

Ez az oldal cookie-k használatával gondoskodik a személyre szabott, teljes körű élményről! Értem Részletek