Új helyen a babamentő inkubátor a Markhot Ferenc Kórházban

A Markhot Ferenc Kórházban új helyre, a Sügősségi Betegellátó osztály Knézich Károly utcai bejárata mögé helyezték el a babamentő inkubátort. A helyiség kialakítását a Fenstherm West Kft. végezte el, adományként. Az áthelyezést az intézményben zajló nagyberuházás bontási munkálatai tették szükségessé. A kórház 8 éve működteti a babamentő inkubátort, melybe az érvényben lévő törvény ide vonatkozó passzusa szerint az anya elhelyezheti újszülöttjét. A Markhot Ferenc Kórház babamentő inkubátorában az elmúlt évben helyeztek el egy egészséges kisfiút.

Az inkubátor átadásán dr. Tóth Ildikó főigazgató köszönte meg az adományt és hangsúlyozta a babamentés fontosságát, az intézmény szerepét az élet védelmében. Kocsis Irén Mária a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési alosztályának vezetője kiemelte: segíteni szükséges azoknak az anyáknak, akik krízishelyzetben vannak eltitkolt terhességük okán. Dr. Vargyay Éva a Csecsemő-Gyermek- és Ifjúsági osztály osztályvezető főorvosa az inkubátor életmentésben játszott szerepe mellett kiemelte az anoním szülés lehetőségét is, mely szintén egy lehetőség a nehéz helyzetbe került anyák számára.

Az egri kórházban a babamentő inkubátor új helyének kialakítását a Fenstherm West Kft. támogatásával sikerült megvalósítani. Az átadáson jelen voltak: a támogató cég képviselője, a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési alosztályának vezetője Kocsis Irén Mária, a Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője, valamint a kórház dolgozói.

Ez az oldal cookie-k használatával gondoskodik a személyre szabott, teljes körű élményről! Értem Részletek