Utak síkosságmentesítése, hulladáékszállítás

Tisztelt Novaji Lakosok!

A helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól rendelkező GKM rendelet kimondja, hogy az út tulajdonosának „a téli időjárásnak a – forgalombiztonságot veszélyeztető – hatásait mérsékelni kell.”

Novaj Község Önkormányzata 2018. november 1-től 2019. április 15-ig terjedő időszakra vállalkozási szerződést kötött egyéni vállalkozóval a község útjaira esett hó eltúrására.

A képviselő-testület meghatározta, hogy kinek a rendelkezésére, milyen sorrendben kell a munkát elvégezni. Erről a lakosságot tájékoztattuk.

Sajnos anyagi lehetőségünk erre az időszakra sem tette lehetővé, hogy a hó letúráson túl az esetenként szükségessé váló út síkosság mentesítését /érdesítést, oldóanyaggal való szórást/ is megrendeljük. Tapasztalatok szerint az utak síkossága – elsősorban a település domborzati viszonyai miatt – ez egy-egy időszakban több napos bosszúságot okozhat a lakóknak.

Ilyen időszakban problémás lehet az összegyűjtött kommunális hulladék elszállítása is.  Tudjuk, a település egyes utcáiból 2019. január 25-én nem szállították el a hulladékot.

Az első jelzések után azonnal kapcsolatba léptünk a szállítást végző kft-vel.

Arról tájékoztatott a hulladékszállítást végző cég, hogy a következő szállítási napon – amennyiben azt az utak állapota lehetővé teszi – a zsákokba kirakott plusz hulladékot is elszállítják.

 

Tisztelt Novaji Lakosok!

Megértésükben bízva, óvatos, közlekedésre kérjük Önöket.

Ezt követően keletkező hulladékszállítási problémáikat jelezhetik a 36/789 061 telefonszámon.

 

Novaj, 2019. január 28.

 

      Dr. Darvainé Dr. Kádár Katalin s.k.                                                Szabó Sándor s.k.

                       polgármester                                                                           aljegyző

Ez az oldal cookie-k használatával gondoskodik a személyre szabott, teljes körű élményről! Értem Részletek